tésztája idén is a Limara féle mézes volt. 20dkg mézet, 15dkg vajat összemelegítek (nem a tűzön egyszerre, hanem a tűzre teszek egy lábost egy kis vízzel, arra rá egy tálat, abba bele a mézet és a vajat). 25 dkg cukor, 3 tojás, szódabikarbóna és mézeskalácsfűszer (itt találtam olyat, hogy all spice, abból csak úgy szórók bele gondulomformán, de korábban beleburítottam csak egy zacskó mézeskalácsfűszert) és még 0,75kg liszt. Amikor a vajas mézes massza kihűl egy kicsit, akkor beleöntöm a liszesbe, összekavarom. Egy éjszakát áll a leghidegebb szobában vagy hűtőben. Az összekeverés után kicsit folyós/nagyon puha, aztán a hidegpihenő után szuper jó kemény. A fenti mennyiségből olyan 90 darab jön ki. Sülés óta puha ez nekünk, semmi fémdobozba nem tettem almával, semmi ilyesmi, egyszerűen ez puha. A cukormáz pedig 1 tojás fehérje és 20dkg porcukor. Most már csak újfajta díszítő elemeket kellene tanulnom, kedvenceim még mindig a fenyőfák.
**erre pont most felhív az öcsém, hogy megmutassa, hogy Fertődön esik a hó. milyen már, hogy nekem van a legjobb tesóm (kivéve, amikor nem, mert olyan is van, de hamar el szokott múlni)