kerekerdeux

minden

2021. július 18. - nvicka

reggel leszedek egy ilyen csokrot és csak jön, jön, pedig aztán nem is kifejezetten szeretem ezt a virágot, vagy eddig béna voltam vagy a magok voltak azok. Pedig későn vetettem, egy fotózás miatt, aztán most azért örülök neki. Főleg annak, hogy még a hűsben szedem, amíg a szomszédék (sohanemtermő) cseresznyefája mögül elő nem kerül a nap, ilyenkor jó a nagy sövény, reggel még jó a kert, hűvös. Nagyon tudatosan semmit nem csinálok ezen a hétvégén, mert a múlt hét vége nagyon húzós volt, volt egy reggel 4-től este 6-ig megállás nélküli munka, na jó, megálltunk reggelizni és ebédelni, mondtam aztán M-nek, hogy most hagyjuk abba, mert már kifogytam. Utána még két óra haza kocsival. Az már nyugtatós volt, Michelle Obama könyvét hallgattam, nagyon tetszett. Rákaptam a kocsiban a hangoskönyvre. Előtte Virginia Woolf volt. 13000 km-t vezettem február óta, csak munkába. Tegnap kérdezte egy magyar barátnőm, hogy elmegyek-e hozzájuk, amire rettentő lelkiismeretfurdalásom lett, de az autóba ülés gondolatától is minden bajom volt, hozzájuk meg több, mint egy óra odaérni. Holnap három órára megyek tőlünk, aztán szépen csillapodik, véget ér az iskola, az emberek elkezdenek nyaralni menni. A kertek már high summer-ben vannak, ilyenkor már elérik a fáradt szintet. Tegnap megkaptam a második oltást én is. Csak az útlevelemet nem kaptam még meg, amit be kellett küldenem a brit útlevélhez, egyelőre maradok optimista, hogy augusztus elején visszakapom, legalább a magyart. Utazás ügyben nem olvasok egyelőre semmit, mert naponta változik. Most ment innét haza egy magyar ismerőspár, egyből küldték őket karanténba, de aztán teszt, két nap után kimehettek belőle. Az osztrákokhoz vettem jegyet, hogy jobban bonyolítsam a helyzetemet. De tranzitban leszek, elvileg így mehetek, meg bemondom, hogy temetés, talán elfogadják. Vagy zárjanak be egy jó kis osztrák hotelbe, kilátással a bécsi Dunára. Már nem is aggódok ezen nagyon, teljes a káosz mindenhol. Itt holnaptól opcionális lesz a maszk viselése és majdnem minden visszatérne a régibe, erre jön a cikk, hogy Anglia (mert egyébként Skócia és Wales is saját maga kezeli a covid dolgaikat és az mindig eltérő Angliától) miatt, 1200 tudós által aláírt levélben részletezve, a világ egészsége van veszélyben. Mindig utóbb leszünk okosak. Mindig.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekerdeux.blog.hu/api/trackback/id/tr6518335281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kriszti 2021.07.18. 18:19:44

Szia! Nincs kedved egy-két napra meglátogatni minket, pihenni picit nálunk? https://photos.app.goo.gl/B7iHHWJEdXz8v7ha8 Balaton- felvidék, írtad, hogy szereted. Most pár hétig itt leszünk. Üdv, Kriszti

eva_nemeth 2021.07.18. 18:21:15

nagyon köszönöm Kriszti! nagyon kedves tőled. sajnos csak 5 napot leszek otthon most, ami nagyon kevés és sok az elintéznivaló, de jövök még. köszönöm!
süti beállítások módosítása