kerekerdeux

a falu

2021. december 15. - nvicka

karácsonyra készül. Csütörtökön templomdíszítés, vasárnap meg Carol Service, Silent Night-tal meg Once in Royal David's City-vel, meg a kedvencemmel, ami az In the Bleak Midwinter. A kedves (s covidtól valamelyest ideges) karácsonyi készülődés mögött, hatalmas felháborodás van a faluban. A farmer anyja, vagyis a korábbi farmer felesége, aki egyébként a templomdíszítést vezérelte évek óta, de tavaly azt lepasszolta, tehát most a karácsonyi díszítésen sem lesz ott (ez hatalmas feketepont!), de még a carol service-en sem (egyszerűen felháborító!), s róla ment a susmus a karácsonyi partin a nagyházban is, szóval hogy ez a nő Egyiptomba megy a héten nyaralni, egyedül, s ha ez még mind nem elég, a karácsonyt is ott fogja tölteni, miközben a férje egyedül, térdműtétre várva, marad itthon, a fia nem is beszél vele, mindenki ki van akadva, hogy ilyet a falu még nem látott, micsoda viselkedés ez, meg egyáltalán, mit képzel magában, van ennek a nőnek szíve? Mondtam az embernek, hogy az egyedüli nyaralást egyébként én nem ítélem el, sőt, szerintem abban nincs semmi, de hogy én őt nem hagynám magára mindenfájósan, betegen, elesetten, ráadásul karácsonykor. Szóval ez feketíti be a karácsonyt a faluban, jobban, mint a covid, minden zárt ablak és ajtó mögött erről megy a susmus.

Egyébként, tök hülye, miért pont Egyiptom? Miért nem egy havas kis falu valahol az Alpokban vagy Finnországban, a Mikuláshoz közel? Áh, fene se érti az embereket.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekerdeux.blog.hu/api/trackback/id/tr3618335387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csilla 2021.12.15. 16:58:25

Azért Egyiptom, mert ott ilyenkor is jó meleg van, lehet napozni, fürödni. Kirándulni. Piramist nézni. Stb. Én két éve voltam december végén, ott szilvesztereztem, és nagyon jól esett. Feltöltődtem napsütéssel :) Én is egyedül voltam, mondjuk nekem nincs férjem. ;) Csilla
süti beállítások módosítása