kerekerdeux

olyan

2023. december 29. - nvicka

szr nap van, csak bőgni tudok egész nap, úgyhogy előszedek egy vicces emléket. Nyár volt, körülbelül a kilencvenes évek vége felé, mert nagyapám még élt, de már le volt félig bénulva, s erről van egy kép is és ő is rajta van, szóval nyár volt és cseresznyeidőszak és a fa telistele volt cseresznyével. Volt egy hatalmas ága, amin annyi volt, mint két más fán, de elérhetetlen volt az egész. Így aztán levágta a mama azt az ágat, s letette az udvar közepére, beterítve vele az egész udvart szinte. Mi meg így szedtük a cseresznyét, a földön. Tök jót szórakoztunk rajta. Így a nagyapám, aki már alig tudott bármit is csinálni (előtte ha tudott volna sem akart volna, hihi), ő is szedte a cseresznyét. Na, utána vittük be megmosni, nagy vájlingban, s egyszer csak sutty! Beszakadt a mosogató a nagy súly alatt. Akkorát nevettünk mind, hogy a víz szanaszét, a cseresznye szanaszét, a mosogató leszakadva. Jó sokáig emlegettük még azt a rengeteg cseresznyét.

A bejegyzés trackback címe:

https://kerekerdeux.blog.hu/api/trackback/id/tr6018335755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vera Tordai 2023.12.30. 09:24:28

olyan, de olyan szépen írsz a mamádról, nekrológnak is beillik. élmény olvasni, torokszorító, remélem, még sokáig nem hagyod abba.
süti beállítások módosítása